About Me

Ik heb dit traject inmiddels bijna afgerond en ben er zeer tevreden over! Ik merk tijdens de sessies dat ik gemotiveerd ben en mijn hyperfocus wordt gestimuleerd. Na afloop is mijn hoofd erg rustig en zit ik vol goede energie om de dag te vervolgen. Verder wordt er veel gesproken over iedereens ADHD (waaronder goede tips er over) en wordt er elke week met de groep geëvalueerd, dit ervaar ik als prettig. Ik merk dat ik dit kan toepassen op mijn dagelijkse leven. Ik zou dit aan iedereen aanraden met ADHD of ADHD gerelateerde eigenschappen!.
John Doe
Designer

Mijn persoonlijke tocht in strijd met ADHD

Ik ben geboren en getogen in de omgeving van Leiden. Tijdens de middelbare school vond ik het moeilijk om mijn aandacht bij mijn werk te houden. Steeds maar weer raakte ik afgeleid. Het was dus geen totale verassing dat ik op 19-jarige leeftijd een diagnose ADHD kreeg. 

Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam ik aanraking met
karate. Ik werd rustiger, mijn focus nam toe en er ontstond een stilte in mijn
hoofd die ik nog niet eerder ervaren had. Mijn kennismaking met vechtkunst
heeft wat losgemaakt. Na een paar jaar heb ik mij verder verdiept in de Japanse
vechtsporten zoals Kungfu en Chinees kickboksen. Ondertussen heb ik gewerkt als
freelance vechtsportdocent. Ik heb les gegeven in karate, boksen en
zelfverdediging. 

"Research naar de fysieke en mentale voordelen van het beoefenen van vechtkunst en de filosofische achtergrond van vechtkunst"

Tijdens mijn studie psychologie borrelde er een idee op. Als vechtkunst mij zo heeft kunnen helpen, kan ik er dan ook anderen mee helpen? Dit idee ontstond tijdens mijn bachelor en het heeft ertoe geleid dat ik research ben gaan doen. Research naar de fysieke en mentale voordelen van het beoefenen van vechtkunst en de filosofische achtergrond van vechtkunst. Dit pad bracht mij bij de master schoolpsychologie. Deze master is erop gefocust een helpende hand te bieden in een educatie omgeving. Je leert er kritisch te denken, oplossingsgericht te werken en naar de persoon en niet de stoornis te kijken. 

Alles kwam uiteindelijk bij elkaar, met als resultaat: een coaching
concept wat je leert hoe je de kracht kan ontdekken die je altijd al had.
Iedereen heeft een stille plek van binnen, we gaan er samen naar op zoek. Het
zit al in je, samen ontdekken we alleen hoe. 


Taco Scheltens

Naast mijn werk bij Karate-Based Coaching ben ik ook actief als trainer bij Ikauros. Een jonge start up met de missie om jongvolwassenen om te leren gaan met stress en burn-outs te helpen voorkomen. Meer informatie vind je op hier.